Hvad er FTP?

FTP står for File Transfer Protocol. Det bruges til at overføre filer fra din computer og op på serveren. Du kan via et FTP program forbinde vha. servernavn, brugernavn og adgangskode.

Disse informationer bliver tilsendt til dig når du er oprettet som kunde med et webhotel.

Vi kan anbefale denne gratis FTP klient FileZilla: https://filezilla-project.org/download.php?type=client

I alle FTP programmer skal du bruge en server du forbinder til. De kan hedde: hostname, servernavn, værtsnavn, server, vært ect. her tastes enten webserverens navn eller bare dit domæne.

Brugernavn vil altid være dit fulde domænenavn, dog uden "www." eksempelvis: domæne.dk

adgangskoden bliver som nævnt tilsendt til din e-mailadresse.

Når du er forbundet skal hjemmeside filerne placeres i /www/ mappen på serveren.