Volume Shadow Copy

Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS) tillader backup af filer, der allerede er i brug af en anden process. Uden VSS aktiveret vil det ikke være muligt at tage backup af eksempelvis åbne Outlook PST filer og C5 databaser. VSS er kun tilgængelig under Windows XP / 2003, eller nyere. Bemærk desuden at VSS på en dansk version af Windows kaldes "Øjebliksbillede af diskenhed".

Du skal i klienten trykke på ikonet "Backup Indstillinger", hvilket er udformet som et tandhjul. Herunder kan du sætte indstillingerne for Volume Shadow Copy:

Hvis du oplever problemer med VSS under Windows XP, kan du prøve at genregistrere servicen ved at køre følgende script:

C:\Program Files\Remote Backup\bin\RegisterVSS.bat

Hvis du oplever problemer med VSS under Windows 2003, kan vi henvise til Microsofts knowledge base: KB887827.

Hvis du ønsker nærmere teknisk information omkring VSS, kan vi henvise til følgende beskrivelse: How Volume Shadow Copy Service Works.