SPF (Sender Policy Framework)

SPF-records bruges af de fleste emailudbydere som eksempelvis Hotmail, Yahoo og Gmail til at verificere at afsenderdomænet (navn@domæne.dk) i en email rent faktisk er det afsenderdomæne, som sender den pågældende email.

Opretter du en SPF-record på dit domæne, tilkendegiver du derfor, at du er den, som du udgiver dig for at være. Dette kan ofte være afgørende for om din email kommer frem eller ej, hvorfor det også er kraftigt anbefalet, at der opsættes en SPF-record på din server.

Nedenstående er en special lavet dns SPF record der kun vil virke med [provider] mailservers.

Dns Record Syntax for Wannafind mailservers:

Navn: ditdomæne.dk
Type: TXT
TTL: 3600
Værdi: v=spf1 a include:spf.wannafind.dk ~all

Ved mailmarkting kan den se sådan her ud hvis der også bruges Wannafind mailservers til at sende normale mails med.

v=spf1 include:spf.wannafind.dk include:spf.mailmarketing.nu -all”

SPF-record validation tool
http://www.kitterman.com/spf/validate.html