Flyt lokal MS SQL database

Denne guide beskriver hvordan man kan flytte en lokal MS SQL database..

Først skal vi have adgang til din lokale database igennem Visual Studio
1. Åbn Visual Studio
2. Under menuen Tools vælg ”connect to databse”
3. I popup vinduet, vælg “Microsoft sql server”
4. I det næste popup vindue vælg ”use Sql server authoration”
5. Udfyld servername. Det er somregel dit computernavn+\\\\\\\\SQLEXPRESS
- 5a. (du kan finde navnet ved at højreklikke på ”my computer” og vælg fanebladet computername)
- 5b. Fx ”ditnavn-xxxxxxxx\\\\\\\\SQLEXPRESS”
6. Skriv dit username og password, som du normalt bruger til at logge ind i din lokale database
7. Vælg en database, som du vil have op på din webserver
8. Vælg “Test Connection”, som gerne skulle resultere i ”Test connection succeeded”
9. Hvis du kan svare ja til punkt 8, tryk OK

Herefter skal der laves et sql script ud fra din lokale database
1. I højreside af skærmen, kan du nu se at din database connection. Højreklik på din database, og vælg ”publish to provider”
2. Tryk næste, og vælg din database, som der skal laves et script ud fra. Kontroller der er sat hak i ”Script all objects in the selected database”
3. Tryk næste. Og vælg en location til din scriptfil, fx på skrivebordet. Giv den også et navn.
4. Tryk næste, tryk næste, tryk finish.
5. Laver Visual Studio et script til dig, som vi efterfølgende skal bruge på vores web database. Det kan tage nogle minutter.
6. Luk Visual Studio

Nu skal databaseen, som ligger som et script, lægges på webdatabasen
1. Åbn Microsoft SQL server Management Studio
2. Log på din webdatabase.
3. Tryk Connect
4. Under file, vælg Open > File
5. Vælg dit script som vi lavede tidligere, som sikkert ligger på dit skrivebord. Tryk Open
6. Til venstre på din skærm kan du se alle de databaser som ligger hos Wannafind. Du kan dog kun arbejde med din egen. Find din database i listen.
7. Tryk på Execute, som er en knap ca. lige under printikonet. Nu går programmet i gang med at lægge din lokale database, som jo er et script, ud på din webdatabase
8. Luk programmet Microsoft SQL server Management Studio